lørdag 30. mai 2009

"Normalgospel"

Jeg har begynt i et kor her i Antsirabe. Vi øver hver onsdag. Tidligere var det et kor hvor nordmenn og gassere sang sammen, og det heter "Normalgospel". Akkurat nå er jeg den eneste nordmannen i koret. Ellers er det en fransk volontør og resten gassere. Men det som er så vittig er at de kan flere norske sanger. Det er utrolig spesielt å være i et gassisk kor, stå i en gassisk kirke sammen med bare gassere å synge "Makten og æren" og "Syng lovsang hele jorden" (Laudate omnes gentes) på norsk! De kan også julesanger som f.eks "En stjerne skinner i natt!" Ellers synger vi mye gospel på engelsk og litt på gassisk.

Forrige helg reiste vi på tur til en landsby et stykke utenfor Antsirabe og sang i kjerka der på lørdag og søndag. Vi kjørte taxi-brousse (minibuss) mellom en halvtime og en time og etterpå gikk vi en kilometer. Der bodde vi 15 stykker på et rom og lå som sild i ei tønne. Men det var positivt å ligge tett, for det er ganske kladt nå, mai er jo siste høstmåneden før vinteren kommer. Glad for at jeg kommer hjem til sommer i Norge i slutten av juni:)

Her kommer noen bilder fra turen (klikk på bildene for å få dem større):

Ei av jentene i koret skrev pakkeliste for meg, så det var sikkert at jeg skjønte alt (er ikke så lett å få med seg når folk babler i vei). Her står det: Teppe, klær, skål + skje + kopp, penger: 2000 ariary (6,50 kr), Ris (1 kapoaka, måleenhet som betyr en kopp og tilsvarer nok et stort krus tror jeg)

Vi måtte ta båt over ei lita elv for å komme fram til landsbyen.

Guttene som var med på turen

Rismarker nedenfor landsbyen

Rett fram: huset vi bodde i. Vi sov i et av rommene oppe. Her i høylandet er husene store og gjerne i to etasjer, men det bor jo ofte mange folk i huset. Helt andre hus enn i Ifanadiana.

Her forberedes kveldsmaten.

Noen av jentene på verandaen utenfor rommet vårt.

Her leker vi litt;-)

Alle jentene som var med på turen utenom ei.

Tror det er dette som kalles fullstappa kirke;-P

Her serveres kveldsrisen.

Etter søndagsgudstjenesten gikk vi en liten tur opp på en ås rett over der vi bodde. Utrolig fin utsikt!

Til høyre ser dere kirka vi sang i.

Ingen kommentarer: